(ilustrační snímek) | foto: HZS Plzeňského kraje

Dálnici D5 zablokovala nehoda. Srazily se dva kamiony a dvě auta

  • 2
Dálnici D5 u Rokycan ve čtvrtek v podvečer zablokovaly tři dopravní nehody. Osobní auto tam nejprve vyjelo z dálnice a havarovalo. Na stejné místě se následně srazily dvě nákladní a dvě osobní auta. Třetí nehodu způsobila srážka hasičského vozu, který jel na místo nehody, s osobním autem. Záchranáři odvezli do nemocnice čtyři zraněné.

Podle policejní mluvčí Veroniky Hokrové vše začalo přibližně na 63. kilometru dálnice D5 u Rokycan, kde osobní auto vyjelo z dálnice a nabouralo tam. „Řidič se pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Spolu s řidičem jeli v autě další dvě osoby, všichni byli zranění,“ uvedla Hokrová.

Přibližně na stejném místě pak bouraly dva kamiony a osobní auto s přívěsným vozíkem, které skončilo zapasované pod návěsem prvního z kamionů. Druhý kamion, který byl za osobním autem, zůstal stát s poškozenou přední částí. Podle všeho do nemocnice záchranáři odvezli řidiče osobního auta. Policie pouze uvedla, že při této nehodě byl zraněn jeden z řidičů bez bližšího upřesnění.

Třetí nehodu policisté z dálničního oddělení ve Svojkovicích řeší na 64. kilometru ve stejném směru, asi kilometr od dvou předchozích.

„Tam došlo k nehodě vozidla hasičského záchranného sboru jedoucího k zásahu s osobním vozidlem. Tato událost se obešla bez zranění,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že orientační dechové zkoušky na alkohol byly u řidičů negativní.

Dálnice D5 byla mezi Ejpovicemi a Rokycany několik hodin průjezdná jen jedním pruhem. Řidiči museli v úseku mezi Černicemi a Ejpovicemi popojíždět v kolonách. Okolo půl desáté večer už byly následky nehody odstraněny a provoz bez omezení.