Při čelní srážce osobního auta s nákladním se zranili všichni tři účastníci nehody. | foto: HZS Plzeňského kraje

Po čelní srážce s kamionem na Domažlicku jsou vážně zranění dva lidé

  • 0
Přímo před protijedoucí kamion vyjel řidič fordu, který na Domažlicku nezvládl zatáčku. Spolu se spolujezdcem utrpěli vážná zranění. Řidič kamionu je zraněný lehce.

Nehoda se stala před jedenáctou hodinou mezi obcemi Vidice a Olešná. Podle prvotních zjištění jel řidič fordu na Vidice.

„Nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu pravotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Mercedes,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

„Dvaapadesátiletého a třiačtyřicetiletého muže jsme se středně těžkými zraněními, ale při vědomí, převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ sdělila mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. 

Jednašedesátiletý šofér kamionu skončil s lehčím zraněním ve Stodské nemocnici. 

Jeho dechová zkouška měla negativní výsledek. U řidiče osobního auta nebylo možné kvůli zraněním dechovou zkoušku provést. Nařízen byl proto odběr krve. 

Na místě kolize zasahovali profesionální hasiči z Tachova a Staňkova a dále dobrovolní hasiči z Boru. „Řidiče osobního vozidla jsme vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. 

Nehodu i nadále prošetřují tachovští dopravní policisté.