Srážka čtyř vozidel mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi si vyžádala sedm...

Srážka čtyř vozidel mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi si vyžádala sedm zraněných. | foto: Policie ČR

Řidička se nedržela u kraje cesty, po srážce čtyř aut je zraněno sedm lidí

  • 14
Srážka čtyř aut ráno uzavřela silnici mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnic sedm zraněných lidí.

Nehoda se stala v sedm hodin ráno na silnici číslo 193. 

„Záchranná služba transportuje pozemní cestou celkem sedm pacientů. Šestadvacetiletý muž, 43letá žena a 73letý muž utrpěli středně těžká zranění vzniklá závažným mechanismem. Převezli jsme je na emergency Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Další čtyři osoby po základním vyšetření ošetří v Domažlické nemocnici,“ vyjmenoval za záchrannou službu Vítězslav Sladký. 

Některé zraněné museli hasiči z havarovaných aut vyprošťovat.  

Podle policie nehodu zavinila osmačtyřicetiletá řidička, která ve směru na Horšovský Týn nejela s Volkswagenem Passat při pravém okraji silnice.

„Přejela částečně do protisměru, kde levým bokem narazila do levého boku protijedoucího osobního vozidla Škoda Octavia, které řídil třiasedmdesátiletý muž. V důsledku střetu vozidel řidička přejela dále do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním automobilem Volkswagen Transporter jednapadesátiletého řidiče,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

Nabouraná Škoda Octavia ještě po střetu přejela do protisměru, kde se čelně střetla s volkswagenem třiačtyřicetiletého řidiče. 

U všech řidičů policisté provedli dechové zkoušky, u tří byly negativní, u jednapadesátiletého řidiče vozidla Volkswagen Transporter ukázala 0,80 promile alkoholu. 

„Škoda na vozidlech byla dohromady vyčíslena na 890 tisíc korun,“ vyčíslila policejní mluvčí s tím, že nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Na místě kolize bylo několik policejních hlídek, které odkláněly veškerou dopravu ze silnice. Od deváté hodiny mohli řidiči silnicí projet kyvadlově. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz