(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Na dálnici D5 omezila dopravu nehoda tří aut na Rokycansku

  • 1
Dopravní nehoda tří osobních aut v pátek odpoledne zkomplikovala dopravu na dálnici D5 nedaleko Kařezu na Rokycansku směrem na Prahu. Podle prvních informací se zranili tři lidé. Místo nehody bylo několik hodin průjezdné jedním jízdním pruhem. Provoz se povedlo obnovit po 17. hodině.

Nehoda se stala na 47. kilometru ve čtvrt na dvě a na dálnici se ihned začaly tvořit dlouhé kolony.

„Místo je pomalu průjezdné pravým jízdním pruhem,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Podle mluvčího záchranky Martina Brejchy byla do Fakultní nemocnice v Plzni letecky převezena osmašedesátiletá žena. „Pacientka je při vědomí,“ doplnil.

Muž stejného věku putoval na chirurgickou ambulanci a další jednapadesátiletý na úrazovou ambulanci. „Utrpěl úraz horních končetin,“ doplnil Brejcha.

„Střetlo se vozidlo značky BMW se Škodou Yeti, kdy úlomky jednoho z vozidel se odrazily a poškodily auto BMW jedoucí v protisměru,“ vysvětlila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

BMW řídil jednapadesátiletý muž z Plzně. Žena, kterou letecky přepravili do nemocnice, seděla ve Škodě Yeti.  Zda se jednalo o řidičku, policisté neuvedli.

Dálnice ve směru na Rozvadov byla ve 14.40 plně zprůjezdněna. Směr na Prahu se rozjel v 17:20.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz