Osobní vůz srazil cyklistu při nehodě v Krašovicích na severním Plzeňsku (21....

Osobní vůz srazil cyklistu při nehodě v Krašovicích na severním Plzeňsku (21. 11. 2016) | foto: HZS Plzeňského kraje

Řidič srazil muže na kole a od nehody utekl. Cyklista později zemřel

  • 64
Tragicky skončila pondělní nehoda, při níž v Krašovicích na severním Plzeňsku osobní automobil srazil šestapadesátiletého cyklistu. Muž později následkům zranění podlehl. Byl zastupitelem Horní Břízy, majitelem firmy se sportovním vybavením a prezidentem SK Horní Bříza.

Nehoda se stala v pondělí před půl osmou večer. „Řidič vozidla jel po místní komunikaci od obce Trnová na obec Tatiná,“ popsala policejní mluvčí Markéta Fialová. Upřesnila, že řidič do cyklisty narazil přední částí auta.

„Hasiči nasvěcovali místo nehody a asistovali zdravotnické záchranné službě při resuscitaci. Po stabilizaci pacienta pomohli s jeho transportem do sanitky,“ dodala k tomu mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. Záchranářský vrtulník kvůli mlze vzlétnout nemohl.

Řidič auta okamžitě po nehodě z místa utekl. Policisté později zadrželi 28letého muže, případ dále vyšetřují. Podle serveru krimi-plzeň.cz je podezřelý muž narkoman.

Že šestapadesátiletý muž zraněním později podlehl, potvrdil na facebookových stránkách hornobřízský sportovní klub i jeho firma se sportovním vybavením.