Řidič vozu SUV při objíždějí cyklisty ohrozil řidiče Škody Felicie, když...

Řidič vozu SUV při objíždějí cyklisty ohrozil řidiče Škody Felicie, když částečně vjel do protisměru. Škodovka po vyhýbacím manévru skončila na střeše, řidič SUV ujel. | foto: Policie ČR

Řidič SUV objel cyklistu, protijedoucí auto skončilo na střeše

  • 38
Policie hledá řidiče tmavého SUV, který v úterý na Rokycansku při objíždění cyklisty ohrozil protijedoucí felicii. Její řidič chtěl zajet ke straně, jenže dostal smyk a otočil auto na střechu.

Nehoda se stala krátce po půl čtvrté odpoledne na silnici mezi Svojkovicemi a Volduchy. Řidič SUV na začátku Volduch při objíždění cyklisty přejel částečně do protisměru, kde ve svém pruhu jela Škoda Felicia.

„Její řidič zareagoval tak, že chtěl přejet k pravému okraji, vozidlo se ale dostalo do smyku a přes komunikaci vjelo do příkopu, kde skončilo na střeše,“ popsala mluvčí rokycanské policie Hana Kroftová.

Řidič SUV u nehody nezastavil a pokračoval v jízdě.

Ve felicii cestovali dva jednadvacetiletí mladíci. Z nehody vyvázli bez zranění. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Škoda na vozidle se odhaduje na 20 tisíc korun.

Havárii vyšetřují dopravní policisté a žádají o pomoc svědky. Ti jim mohou své informace sdělit v Komenského ulici 29 v Rokycanech nebo zatelefonovat na číslo 974 335 259.