Mladý řidič nezvládl jízdu na mokré vozovce a havaroval v obci Kout na Šumavě.

Mladý řidič nezvládl jízdu na mokré vozovce a havaroval v obci Kout na Šumavě. | foto: Policie ČR

Osmnáctiletý řidič narazil ve smyku do stromů, auto převrátil o můstek

  • 15
Ve velmi vážném stavu leží v nemocnici teprve osmnáctiletý řidič, který v úterý večer havaroval v obci Kout na Šumavě. Mladík dostal s autem na mokré silnici smyk, narazil do stromů a do můstku, přes který se nakonec převrátil na střechu.

Pro zraněného řidiče letěl vrtulník záchranné služby. „Utrpěl velmi vážná zranění. V bezvědomí a na řízené plicní ventilaci jsme ho převezli na emergency Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ sdělila mluvčí záchranářů Mária Svobodová. 

Nehoda se stala po půl desáté večer. Osmnáctiletý řidič jel v Audi A3 od Kdyně na Domažlice. 

„Na rovném úseku silnice nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Dostal na mokré komunikaci smyk a vjel za pravou krajnici,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

Audi v příkopu narazilo do listnatých stromů, poté do mostku a nakonec se převrátilo na střechu. 

Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče u něj policisté nemohli provést dechovou zkoušku. Nařídili proto odběr krve v nemocnici. 

„Škoda na vozidle byla vyčíslena na 40 tisíc korun, na svršku silničního příkopu dva tisíce korun a na mostku pět tisíc korun,“ vyčíslila Brožová. Dopravní policisté kolizi nadále vyšetřují.