Nehoda osobního vlaku a chodce mezi Plzní - Koterovem a Starým Plzencem.

Nehoda osobního vlaku a chodce mezi Plzní - Koterovem a Starým Plzencem. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Na trati z Plzně do Starého Plzence zabil vlak člověka

  • 7
Tragická nehoda se stala před devátou ranní na železniční trati mezi Plzní -Koterovem a Starým Plzencem. Po střetu s osobním vlakem tam zemřel člověk.

Na tělo ležící u trati upozornil strojvedoucí vlaku dnes ráno v 8.43 hodin, když projížděl mezi plzeňskou částí Koterov a Starým Plzencem. Zatím totiž není podle vyšetřovatelů jasné, zda chodce srazil právě tento ranní vlak a nebo se s ním střetla některá ze souprav, které tudy jely už během noci.

"Osoba utrpěla vážná zranění neslučitelná se životem," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Lenka Ptáčková s tím, že kvůli zraněním nelze zatím určit zda jde o muže či ženu.

Podle hasičů je ale zemřelým s největší pravděpodobností muž.

"Budeme zjišťovat, jak k události došlo a prověříme, zda jde o nehodu nebo sebevraždu. Totožnost zemřelé osoby zatím není známa. Při objasnění případu by také měla pomoci nařízená pitva," informoval mluvčí jihoplzeňské policie Libor Pilař.

Trať, po které jezdí vlaky z Plzně na České Budějovice byla kvůli neštěstí uzavřena do dnešní půl dvanácté. Mezitím jezdili cestující mezi Plzní a Starým Plzencem náhradní autobusovou dopravou.

Nehoda se stala na trati mezi Plzní-Koterovem a Starým Plzencem.

Nehoda se stala na trati mezi Plzní-Koterovem a Starým Plzencem.