Policisté našli dodávku odstavenou u Merklína na Plzeňsku. Ilustrační snímek

Policisté našli dodávku odstavenou u Merklína na Plzeňsku. Ilustrační snímek

Lupiči si objednali balík a s pistolí přepadli řidiče zásilkové služby

  • 6
Dva lupiči ozbrojení střelnou zbraní přepadli v úterý vpodvečer dodávku zásilkové služby u obce Buková na Plzeňsku. Řidiče přiměli aby vystoupil, sebrali mu mobilní telefon a s autem ujeli. Dodávka se pak našla opuštěná jen o několik kilometrů dál. Podle policistů z ní zmizela hotovost v řádech desetitisíců korun.

Lupiči se na přepadení museli připravovat dopředu. Objednali si totiž balík, který si nechali od řidiče rozvážkové služby PPL doručit právě do Bukové.

"Kolem čtvrt na sedm večer tady třiadvacetiletého řidiče přepadli. Za použití krátké střelné zbraně ho přiměli, aby z vozu vystoupil a aby jim vydal mobilní telefon. Pak s dodávkou ujeli," popsal policejní mluvčí Jan Koželuh s tím, že šofér auta vyvázl bez zranění a ihned volal policii.

Do pátrací akce se zapojil i vrtulník a dodávka se našla opuštěná a nepoškozená jen o pár kilometrů dál u Merklína. Z auta, v němž byly naložené balíky, se nejspíš ztratily jen peníze.

"Předběžně lze říci, že jde zhruba o částku 50 tisíc korun. Případ ale dál vyšetřujeme a po pachatelích pátráme," podotkl Koželuh a vyzval případné svědky události, aby se policistům ozvali na lince 158. Pachatelům hrozí za loupež dva roky až deset let vězení.