Vrtulník přepravil sedmiletého chlapce do plzeňské nemocnice. Malý pacient...

Vrtulník přepravil sedmiletého chlapce do plzeňské nemocnice. Malý pacient utrpěl vážný úraz hlavy poté, co jej kopl kůň. | foto: ZZS PK

Kůň v leknutí kopl do hlavy školáka, pro zraněné dítě letěl vrtulník

  • 56
Splašený kůň kopl v neděli odpoledne ve Zruči-Senci na Plzeňsku sedmiletého chlapce. Dítě utrpělo vážný úraz hlavy a vrtulník ho přepravil do nemocnice. Nyní je jeho stav stabilizovaný.

Událost se stala v neděli před 15. hodinou. Vrtulník zraněné dítě přepravil do Fakultní nemocnice v Plzni. Mluvčí zařízení Gabriela Levorová dnes informovala, že chlapec zůstává hospitalizovaný. Uvedla, že jeho stav je stabilizovaný.

Případem se zbývá policie. Podle dosavadních zjištění se chlapec při procházce s tetou za obcí Zruč-Senec díval na zvířata za ohradou.

„Při zavádění koní do ohrady se jeden z nich lekl a nešťastnou náhodou kopl chlapce do hlavy,“ popsala situaci policejní mluvčí Hana Rubášová.

Školák zůstal ležet v bezvědomí na zemi. Záchranná služba pro něj poslala vrtulník. „Chlapce jsme ošetřili, nabyl vědomí a letecky putoval na urgentní příjem nemocnice na Lochotíně,“ uvedla Andrea Divišová z krajské záchranné služby. Okolnosti případu dále zjišťují policisté.