Opilý cyklista při zkoušce nadýchal přes jedno promile alkoholu. Ilustrační snímek

Opilý cyklista při zkoušce nadýchal přes jedno promile alkoholu. Ilustrační snímek | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Opilý cyklista bez ustání kroužil na objezdu, zastavili ho až strážníci

  • 35
Komická scéna byla v noci na pátek k vidění na kruhovém objezdu v centru Plzně. Opilý cyklista tady bez ustání kroužil na neosvětleném kole a jeho kamarád ho při tom natáčel na mobilní telefon. Nebezpečnou noční zábavu ukončili strážníci.

Sedmadvacetiletý mladík se proháněl na kruhovém objezdu na Americké třídě kolem půlnoci. Všimli si ho ale projíždějící strážníci.

"Jakmile přijela hlídka blíže, snažil se patrně zastavit u okraje silnice, ale neudržel stabilitu. Potom, co svým jednáním nejdříve ohrozil vozidla jedoucí po kruhovém objezdu, se svalil z kola na zem, přímo na chodník na rohu ulic Americká a Goethova. To mu však nezabránilo v tom, aby se znovu snažil na kolo usednout," popsala mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Jízdní kolo měl výtečník půjčené od svého kamaráda, který si jeho jízdu celou dobu nahrával na mobilní telefon. O tom, že jeho známý před zapůjčením kola něco popil, údajně nevěděl.

Cyklista při zkoušce na alkohol nadýchal přes 1,1 promile. Přiznal se, že před jízdou pil a čeká ho jednání s přestupkovou komisí.