ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Muž dal expartnerce do auta sledovací zařízení, esemesky jí psal z 252 čísel

  • 72
Z nebezpečného pronásledování obvinili policisté dvaadvacetiletého muže z Klatovska, který naposílal bývalé přítelkyni tisíce textových zpráv. Do auta jí dokonce namontoval sledovací zařízení.

První textové zprávy ženě přišly v říjnu 2018. Její bývalý partner jí ztrpčoval život i e-maily a zprávami z různých aplikací. Později k tomu přidal i telefonáty. Takto ji trýznil do prosince loňského roku.

Když policisté na případu pracovali, podařilo se jim zdokumentovat, jak měl muž vše dokonale vymyšlené, aby si žena nemohla zprávy a volání od něj zablokovat. 

„Bylo zjištěno, že muž použil 252 SIM karet a poslal poškozené přes tři tisíce zpráv. V několika desítkách případů ženě telefonoval i psal zprávy na e-mail. Ženě vyhrožoval různými způsoby i újmou na zdraví. Například do vozidla, které vlastní poškozená, umístil sledovací zařízení. Od června do listopadu loňského roku zjišťoval polohu vozidla ve 3 363 případech,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Kriminalisté zjistili, že muž bývalou partnerku sledoval doma, v zaměstnání i na cestách. Loni v prosinci pak změnil taktiku. Ženu začal sledovat v obchodech, snažil se tam s ní navázat komunikaci, vyptával se po známých. Takto ji pronásledoval až do března letošního roku.

„Policie ukončila v případu prověřování. Muž si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z nebezpečného pronásledování,“ uvedla Ladmanová.

Podobný případ na Klatovsku řešili policisté před šesti roky. Muž tehdy vyhrožoval své bývalé přítelkyni, za necelého půl roku jí poslal 5 953 textových zpráv a na tři stovky e-mailů. Ženě, se kterou měl děti, třeba psal, že chce vidět, jak pomalu umírají.