Řidič nákladního vozidla nerespektoval dopravní značení a v Klatovech narazil do železničního viaduktu. | foto: HZS Plzeňského kraje

Kamion se zasekl pod mostem, karosářské autodíly zasypaly silnici

  • 30
Pod železniční most v Klatovech se ve středu nevešel kamion převážející karosářské díly na vozidla. Náraz zcela zničil návěs a náklad se vysypal na silnici.

Tento týden se opět rozšířil seznam řidičů, kteří na Klatovsku poměrně často nerespektují dopravní značení o povolené výšce a vjíždějí pod mosty.

Tentokrát udělal chybu osmačtyřicetiletý řidič z Ostravy vezoucí kontejnery s novými karosářskými díly na osobní auta. Náraz do železničního viaduktu náklad strhl z vozidla a vysypal jej na silnici.

Nehoda se stala ve tři hodiny odpoledne na frekventované silnici I/27 v klatovské části Luby. V době, kdy vozovku uklízeli hasiči, byla komunikace zcela neprůjezdná.

„Řidič jel s vozidlem Mercedes Benz. Nerespektováním dopravního značení se dopustil přestupku. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholických nápojů, nehoda se obešla bez zranění,“ sdělila mluvčí klatovských policistů Dana Ladmanová. Řidič dostal blokovou pokutu.

Podobná nehoda se stala loni v únoru, kdy šofér poškodil konstrukci viaduktu v Běšinech na Klatovsku natolik, že na trati byla na více než den zastavena doprava.