Policie zveřejnila snímky muže, který se pokouší vybrat peníze z bankomatu...

Policie zveřejnila snímky muže, který se pokouší vybrat peníze z bankomatu kartou, kterou předtím odcizil spolu s kabelkou ženě na ulici v Plzni. | foto: Policie ČR

Muž odřízl ženě kabelku a ukradenou kartou chtěl vybrat hotovost

  • 2
Plzeňští policisté zveřejnili snímky muže, který se z bankomatu pokouší vybrat hotovost ukradenou platební kartou. Podle záznamu to bylo jen o několik minut později, co kartu spolu s kabelkou odcizil ženě na ulici.

Žena přišla o kabelku 18. ledna kolem půl desáté dopoledne v Mohylové ulici na Doubravce.

„Neznámý pachatel nezjištěným nástrojem a za užití síly přeřízl koženkový popruh kabelky a odcizil ji,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Poznáte muže na snímku?

Žena měla v kabelce mimo jiné i peněženku s platební kartou. Ještě tentýž den a zhruba o dvacet minut později se pachatel pokusil z karty vybrat finanční hotovost. To bylo z bankomatu také na Doubravce, ale v Masarykově ulici. 

Odtud pocházejí také pořízené snímky, které nyní policie zveřejnila.  

Nejedná se o jediný případ kabelkového zloděje, plzeňští policisté řeší čtyři. První se odehrál 14. ledna. Tehdy okradené ženě pomohl náhodný svědek, který zaslechl její volání o pomoc. Rozběhl se za zlodějem, který však zřejmě ze strachu z dopadení kabelku během útěku odhodil. Poctivý svědek ji pak vrátil ženě.

Způsob, jakým muž ženy okrádal, byl ve všech případech téměř stejný. Drzý zloděj zezadu přistoupil k poškozeným a přeřízl kožený popruh kabelky. V jiném případě strhl kabelku poškozené z ramene. Než se okradené ženy stačily vzpamatovat, byl pachatel pryč.

Podle popisu se jednalo o mladého muže štíhlé postavy vysoké asi 180 cm. Většinou měl přes hlavu kapuci a přes ústa roušku.

„Policisté žádají občany, kteří by poznali podezřelou osobu zachycenou na fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na jakékoliv policejní služebně nebo zavolali na bezplatnou linku 158 a pomohli s řádným objasněním případu,“ žádá Hokrová.