V Oldřichově vzplála jízdárna. Koně jsou v pořádku, shořela sláma a stroje

  • 2
Hasiči zasahovali v Oldřichově na Tachovsku při rozsáhlém požáru jízdárny. Objekt chytil od automobilu, který ze zatím neznámých důvodů vzplanul. Shořela hala s uskladněným senem a slámou i stroje. Koním se nic nestalo.

21 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů zasahovalo v jezdeckém areálu 23. prosince asi hodinu po půlnoci.

Podle informací iDNES.cz se koně podařilo včas vyvést. Požár se týkal zejména koní v karanténě. Že jsou koně v pořádku potvrdil redakci i majitel jízdárny Milan Pěchouček. 

„Stodola začala hořet kvůli důvodu samovznícení auta z neznámých důvodů. Shořelo krmení a nějaké stroje,“ potvrdil Pěchouček s tím, že škodu zatím nedokáže vyčíslit. 

Zásah podle informací Deníku pokračoval i přes den, kdy byl počet hasičských jednotek zredukován na pět. Na místo byl povolán i záchranný sbor ze Zbiroha se speciální technikou, který odvezl dohořívající balíky sena a slámy. 

Příčina požáru je v šetření. Škoda přesahuje milion korun. 

23.prosince 2018 v 08:45, příspěvek archivován: 23.prosince 2018 v 13:41

Sdílím smutnou zprávu z Oldřichova, kde přes noc shořel objekt s uskladněným senem a slámou. Jen doplním, že lidé a koně by měli být v pořádku a hasiči situaci řeší jako mimořádnou událost se škodou převyšující milion korun. Podle zprávy od hasičů se na likvidaci požáru podílelo 21 jednotek požární ochrany.
Zpráva z Deníku v odkazu>>>
https://tachovsky.denik.cz/…/v-oldrichove-shorela-hala-s-us…