Cizinci, který havaroval na D5 s kradeným BMW, hrozí až osm let vězení

  • 28
Policisté obvinili cizince, který v pondělí ujížděl s kradeným BMW po dálnici D5 a havaroval do svodidel. Zfetovaný muž z místa nehody utekl, chytili jej až při velké pátrací akci o pár hodin později. Muži hrozí až osm let vězení. Rokycanský soud muže poslal do vazby

Sedmadvacetiletý muž ujížděl v pondělí brzy ráno nejprve německým policistům, načež přejel hraniční přechod Weidhaus a pokračoval v úprku po dálnici D5, kde po krátké době havaroval. Z místa nehody utekl (o případu jsme psali zde).

„Rokycanští policisté muže v úterý večer obvinili ze zločinu obecné ohrožení v jednočinném souběhu s přečinem neoprávněné užívání cizí věci. Muž použil vozidlo BMW X6 bez souhlasu majitele, bez řidičského oprávnění a pod vlivem omamné a psychotropní látky,“ shrnula mluvčí policie Martina Korandová.

6. května 2019

Muži, v jehož těle test prokázal pervitin, hrozí až osm let za mřížemi. Policisté také podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vazbu.

Muž havaroval s kradeným BMW na dálnici směrem na Rozvadov. Bokem se srazil s náklaďákem, což jej roztočilo kolem své osy a následně narazil do středových svodidel. Vzápětí z místa utekl do lesa. Policisté zorganizovali velkou pátrací akci a povolali i vrtulník. Nakonec si muže všimli pár hodin po nehodě kynologové poblíž křižovatky Kařízek - Mýto - Sirá.