Sedm hasičských jednotek vyjíždělo do Strážova k požáru rodinného domu.

Sedm hasičských jednotek vyjíždělo do Strážova k požáru rodinného domu. | foto: HZS Plzeňského kraje

Na Klatovsku hořel dům i stodola, popelem lehla také dvě osobní auta

  • 2
Sedm hasičských aut bojovalo s požárem rodinného domu ve Strážově na Klatovsku. Oheň zasáhl stodolu a obytnou budovu, z nichž se zřítily střechy. Plameny zcela zničily dvě osobní vozidla. Příčina požáru je v šetření.

Rodinný dům se nachází v historické zástavbě. „Požárem byla zasažena stodola, u které se zřítila střešní konstrukce. V ní se nacházela dvě vozidla, oheň je úplně zničil,“ popsal událost, ke které vyjížděly jednotky po páté hodině, mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Požár ve Strážově

Ze stodoly se oheň rozšířil na přilehlou obytnou budovu, kde zasáhl podkroví a střechu. „I zde se stropy propadly. Druhou stodolu se ale hasičům podařilo zachránit,“ doplnil Poncar. Před zřícením stropů stačili hasiči vynést některé věci z domu.

Příčina požáru se zkoumá. Na místo byl povolán statik a vyšetřovatel se psem na vyhledávání akcelerantů.

„Škodu zatím nelze vyčíslit,“ řekl Poncar s tím, že předběžná škoda před zřícením stropů v domě se v ranních hodinách pohybovala kolem 1,5 milionu korun.

Zásah byl vzhledem k nízkým teplotám komplikovaný. „Namrzala požární voda a hasiči museli prostranství kolem zásahu ručně posypávat inertním materiálem,“ vysvětlil Poncar.

Kolem jedenácté hodiny výjezdové jednotky zásah ukončily.