Starší muž nalezl na půdě ruční granát. Rozhodl se, že ho odveze na policejní...

Starší muž nalezl na půdě ruční granát. Rozhodl se, že ho odveze na policejní služebnu. | foto: Policie ČR

Cestující vezl plzeňskou MHD funkční granát, schoval ho do čepice

  • 10
Neobvyklé manévry mají za sebou plzeňští policisté. Starší muž, který na půdě nalezl ruční granát, se rozhodl ho odvézt na policejní služebnu. Výbušninu ukryl do čepice a nastoupil do autobusu. Po cestě požádal řidiče o zapůjčení telefonu, aby mohl o nálezu policisty informovat.

Starší muž objevil na půdě jednoho bytového domu americký ruční granát. Nejdříve se domníval, že se jedná o atrapu a granát si po nějakou dobu ponechal. 

„Později se mu vše rozleželo v hlavě a usoudil, že ho raději odevzdá na služebnu policie,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Raindlová. 

V neděli granát uschoval do čepice a v centru města nasedl do vozu městské hromadné dopravy a vydal se směrem na Slovany. 

Na náměstí Milady Horákové oslovil řidiče autobusu, zda by mu půjčil telefon, protože si potřebuje nutně zavolat na policii. Přitom nalezený poklad ukázal šoférovi. 

Ten okamžitě vytočil tísňovou linku 158. Na místo dorazil pyrotechnik, který granát zajistil a odvezl k odborné likvidaci. 

„Pokud kdekoliv naleznete jakoukoliv munici či výbušninu, v žádném případě s ní nemanipulujte,“ varuje policejní mluvčí. Nálezce by měl místo podle možností zajistit a ihned kontaktovat policii. 


Témata: čepice, policie