Hrubý zákrok policistů v civilu proti řidiči z Karlovarska | foto: poškozený řidič, iDNES.cz

GIBS hledá svědky plzeňského konfliktu řidiče s policisty v civilu

  • 80
Generální inspekce bezpečnostních sborů hledá svědky zářijového konfliktu, při němž v Plzni dva policisté v civilu hrubě zakročili proti řidiči J. V. z Karlovarska. Oba policisté jsou nyní podezřelí ze zneužití pravomoci úřední osoby.

Případ vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která oba policisty podezírá ze zneužití pravomoci úřední osoby (psali jsme zde). Zatím ale nikoho neobvinila. Podle všeho není dosud jasné, co přesně se stalo.

ČTĚTE TAKÉ

„Generální inspekce bezpečnostních sborů hledá svědky události, kteří by mohli osvětlit průběh předchozí jízdy obou vozidel i samotného incidentu a žádá je, aby kontaktovali operační středisko na čísle 974 839 734,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Konflikt mezi řidičem a policisty v civilu se odehrál 21. září kolem 14.45 hodin na křižovatce ulic Karlovarská a Lidická v Plzni. Řidič J. V. tehdy ve Škodě Superb stříbrné barvy zaregistroval nebezpečný manévr černého mercedesu, ve kterém seděli dva policisté v civilu.

Řidič superbu upozornil na nebezpečnou jízdu druhého řidiče takzvaným probliknutím. Vůz mu ale po několika stech metrech zablokoval cestu. Vystoupili z něj muži v civilu, jeden z nich měl v ruce zbraň.

„Klienta udeřili do obličeje a sprostě mu nadávali,“ uvedl právník karlovarského řidiče Roland Němec. Ten na policisty, kteří jsou z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, podal trestní oznámení. 

Incident z 21. září, Karlovarská třída v Plzni.

5. října 2017