Kvůli opravě Folmavské ulice čekala na řidiče v Plzni tříkilometrová kolona

  • 3
Řidiče přijíždějící do Plzně ve směru od Domažlic dopoledne čekala zhruba tříkilometrová kolona. Tvořila se před kruhovým objezdem u Makra, ze kterého kvůli opravě povrchu nelze vyjet do Folmavské ulice.

Dopravní specialisté už dopředu avizovali, že uzavření jedné z hlavních dopravních tepen v Plzni se neobejde bez kolon a zdržení. 

Podle redaktora MF DNES, který byl dopoledne na místě, stála auta před vjezdem do Plzně ve směru od Domažlic přibližně od čerpací stanice v lese u odbočky na Vejprnice až po kruhový objezd u Makra v obou jízdních pruzích.

Někteří řidiči nerespektovali dopravní značení a do právě frézované Folmavské ulice vjížděli a někteří se i proplétali s auty mezi dělníky a frézovacími stroji. 

Od dnešního dne je Folmavská ulice uzavřena v úseku od kruhového objezdu na Nové Hospodě k nákupnímu centru Borská Pole poblíž ulice U Letiště. V opačném směru, tedy od ulice U Letiště po kruhový objezd, byla dopoledne silnice průjezdná. Jen byla zakázaná všechna odbočení vlevo do průmyslové zóny mezi firmy a fabriky.

Oprava Folmavské ulice bude probíhat v několika etapách až do konce srpna. Během některých bude komunikace uzavřena jen částečně. „Objízdná trasa vede ulicemi U Letiště, Podnikatelská a Obchodní,“ vyjmenovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Na objízdnou trasu jsou nasměrovaná nejen všechna auta, ale i linky trolejbusů a městských i regionálních autobusů. Městská doprava má místo zrušených zastávek dvě na objízdné trase v Podnikatelské ulici.

Folmavská ulice je plná záplat, prasklin a vyjetých kolejí. Nejvíce poškozená je mezi ulicemi U Panasoniku a U Letiště. Tam dělníci odstraní všechny asfaltové vrstvy.

„Bude nutné recyklovat podkladní štěrkové vrstvy a položit nový asfaltový povrch v tloušťce 18 centimetrů. Ve zbývající části bude nutné odfrézovat svrchní vrstvy asfaltu a položit nový asfaltový koberec,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

,