Fakultní nemocnice v Plzni na Borech. (23. 3. 2020)

Fakultní nemocnice v Plzni na Borech. (23. 3. 2020) | foto: Martin Polívka, MF DNES

Senior v areálu fakultní nemocnice srazil autem chodkyni, od nehody odjel

  • 16
Starší řidič osobního vozidla srazil v pondělí v areálu Fakultní nemocnice v Plzni na Borech ženu, která vycházela z jednoho pavilonu. Ačkoliv spadla na zem, šofér pokračoval v jízdě dál, zastavili ho až u výjezdové brány.

Incident se stal před desátou hodinou dopoledne. Pětasedmdesátiletá žena vycházela z pavilonu plicního oddělení. Z levé strany ji srazila Škoda Fabia, kterou řídil o tři roky starší řidič.

Při střetu s chodkyní se z auta ulomilo zrcátko, žena spadla na zem. Řidič ale nezastavil a pokračoval v jízdě dál směrem k výjezdu z areálu nemocnice. Kolizi zaznamenala kamera na budově.

Zraněné ženě ihned pomohla zdravotní sestra, která procházela kolem. „Utrpěla středně těžké zranění. Záchranáři ji předali na oddělení chirurgie tamní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Řidiče se podařilo zastavit ještě před tím, než vyjel z areálu. Také on potřeboval lékařskou pomoc, stěžoval si, že nemůže dýchat. „Naše posádka volala k muži další prostředky. Na místě byl ošetřen a následně s potížemi interního charakteru ho převezli do městské nemocnice,“ doplnila Svobodová.

Okolnosti nehody nyní šetří policisté. „Řidič ani žena nebyli schopni dechové zkoušky, proto jsme nařídili odběr krve ve zdravotnickém zařízení,“ řekla policejní mluvčí Michaela Raindlová.