Motor při nárazu do stromů a betonu vylétl z vozu, řidič na místě zemřel

  • 53
Za Zálužím na Plzeňsku nezvládl ve středu odpoledne třiadvacetiletý řidič osobního auta levotočivou zatáčku a ve vysoké rychlosti narazil do stromů a betonové propusti. Ve vraku auta mladík zahynul.

Náraz byl natolik silný, že motor se z havarovaného vozidla značky Hundai i20 utrhl a skončil asi třicet metrů od vraku.

Mladý řidič zůstal ve zdemolovaném vozu zaklíněný. „Bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ sdělil mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Dodal, že k pacientovi byl povolán i záchranářský vrtulník, ale muži se již nedalo pomoci.

Tragická nehoda

Nehoda se stala za Zálužím v půl šesté odpoledne.

„Řidič jel směrem na Horní Břízu. Z důvodu nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a najel na pravou nezpevněnou krajnici. Dále narazil do příkopu, jehličnatých stromů a do betonové propusti. Vozidlo zůstalo mimo silnici na střeše,“ uvedla policejní mluvčí pro Plzeň-venkov Iveta Kořínková.

Výše škody na zdemolovaném autě byla vyčíslena na 120 tisíc korun. Nehodu nadále vyšetřují dopravní policisté.

Během května zemřelo při dopravních nehodách v Plzeňském kraji už pět lidí. Poslední tragická nehoda se stala v pondělí, kdy při střetu dvou osobních vozidel u Lhůty nedaleko Starého Plzence zemřela třiadvacetiletá žena.

V neděli u Přeštic zemřeli při autonehodě dva cizinci. Jejich osobní vozidlo v zatáčce přejelo do protisměru, kde se střetlo s dodávkou. V té se zranili muž a žena také cizí státní příslušnosti.

Sedmadvacetiletý slovenský řidič zemřel na dálnici D5 poblíž sjezdu na Nýřany 10. května. V dodávce narazil zezadu do kamionu.

O tři dny dříve zemřel nedaleko Stodu dvaapadesátiletý řidič. Náhodný kolemjdoucí spatřil v potoce mezi Lelovem a Líšinou převrácené auto. Když jej hasiči vytáhli, zjistili, že je v něm mrtvý muž.