VIDEO: Řidič a dítě z auta nepřežili u Rokycan srážku s autobusem

  • 40
Vážná dopravní nehoda se stala odpoledne u Ejpovic na Rokycansku. Osobní auto se tam čelně srazilo s autobusem. Řidič vozidla Škoda Octavia zemřel v podvečer v nemocnici, pětiletá dívka i přes snahu lékařů podlehla zraněním večer.

Nehoda se stala po půl čtvrté na silnici II. třídy číslo 605 mezi Rokycany a Ejpovicemi, asi dvě stě metrů od odbočky na Klabavu.  

„Z dosavadního šetření vyplývá, že od Ejpovic jel jednatřicetiletý řidič s vozidlem Škoda Octavia a na rovném úseku komunikace vyjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru. Čelně se střetl s autobusem, který řídil dvaašedesátiletý řidič,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ten při nehodě utrpěl drobné poranění, které si nechal ošetřit na místě. Z patnácti cestujících v linkovém autobuse ČSAD nebyl nikdo zraněný.

Posádka osobního auta však zůstala zaklíněná ve vozidle. Jednoho člověka vyprostili záchranáři, druhého hasiči. Pětiletá dívka s vážným úrazem hlavy byla přepravena letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. 

„Další pacient – muž, utrpěl mnohačetná zranění a byl převezen do stejného zařízení. Obě zranění hodnotíme jako velice vážná,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha bezprostředně po nehodě. Původní informace hovořily o třech zraněných. 

„Bohužel řidič osobního auta v nemocnici svým zraněním podlehl,“ uvedla v podvečer policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Před 22. hodinou policie oznámila, že v nemocnici zemřela i holčička.

Policisté vyloučili požití alkoholu u řidiče autobusu dechovou zkouškou. „U řidiče osobního auta byl zajištěn odběr krve, neboť nebylo možné dechovou zkoušku provést s ohledem na jeho zranění,“ doplnila Jiroušková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz