Při nehodě na dálnici D5 u Rokycan se vážně zranil řidič osobního vozidla,...

Při nehodě na dálnici D5 u Rokycan se vážně zranil řidič osobního vozidla, šofér druhého je v kritickém stavu. Podle policie jedno z vozidel jelo po dálnici v protisměru. | foto: Policie ČR

Při nehodě na D5 se vážně zranili dva řidiči, jeden jel v protisměru

  • 63
Na dálnici D5 u Rokycan ve směru na Rozvadov se odpoledne čelně střetla dvě osobní auta. Jedno z vozidel vjelo do protisměru. Při nehodě se zranili oba řidiči. Jednoho odvezla sanitka v kritickém stavu do nemocnice, druhý je ve vážném stavu.

Nehoda se stala na 60,5 kilometru nedaleko sjezdu na Rokycany v blízkosti čerpací stanice před druhou hodinou odpoledne.  

Podle dosavadních informací se v levém jízdním pruhu čelně střetla Škoda Octavia s Peugeotem.

Policisté nejprve přijali oznámení o autě v protisměru, ale než stačili k místu přijet, došlo k nehodě.

„Třiaosmdesátiletý řidič octavie, který jel směrem na Prahu, najel špatně na nájezd u Rokycan a po napojení na dálnici vjel do protisměru. Tam se střetl s peugeotem. Tento vůz řídil šestadvacetiletý šofér,“ popsala policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Nehoda na D5.

Oba řidiči zůstali po nárazu ve vozech zaklíněni. Pomoct jim museli hasiči.

„Staršího řidiče jsme transportovali ve vážném stavu s mnohačetnými poraněními na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni. Mladšího řidiče jsme v kritickém stavu a se zajištěnými dýchacími cestami převezli na stejné místo,“ sdělila mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Dálnice byla ve směru na Rozvadov hodinu zcela uzavřena.