Cizinec, který o víkendu pobodal v Plzni muže, skončil ve vazbě. (6. 11. 2018)

Cizinec, který o víkendu pobodal v Plzni muže, skončil ve vazbě. (6. 11. 2018) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Soud poslal do vazby devatenáctiletého cizince, který pobodal muže

  • 2
Devatenáctiletý Ukrajinec obviněný z pokusu o vraždu si na soudní líčení počká ve vazbě. Dnes ho tam poslal soud. Mladík v sobotu v noci v centru Plzně spolu se dvěma kumpány napadl o osm let staršího muže z Karlovarska. Nožem ho bodl do břicha a hrudníku.

Soudce Okresního soudu Plzeň-město poslal obviněného do vazby. Existuje totiž obava, že by cizinec mohl utéct a skrývat se nebo v trestné činnosti pokračovat. Za pokus o vraždu mu hrozí až osmnáct let vězení.

Konflikt se odehrál v sobotu krátce před půlnocí na Klatovské třídě v Plzni. Dva muži a jedna žena šli po ulici a míjeli tři cizince. Ti se najednou otočili a bez zjevné příčiny začali oba muže napadat.

„V průběhu potyčky se situace na chvíli zklidnila. Pak ale devatenáctiletý útočník vytáhl nůž a sedmadvacetiletého muže z Karlovarska dvakrát bodl do levé poloviny trupu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Markéta Fialová.

S vážným poraněním břicha a hrudníku byl poškozený převezen do nemocnice.

Skupina útočníků se pak dala na útěk. Díky svědkům, kteří slyšeli volání o pomoc a začali podezřelé pronásledovat, se podařilo všechny tři cizince zadržet.

Kromě mladého útočníka kriminalisté zatím nikoho dalšího neobvinili.