Na této ulici v Janovicích psi vážně pokousali šestiletého chlapce.

Na této ulici v Janovicích psi vážně pokousali šestiletého chlapce. | foto: Yvetta Chmelová, 5plus2.cz

Za útok psů na dítě dostal chovatel podmínku. S trestem ale nesouhlasí

  • 74
Roční podmínkou potrestal klatovský soud chovatele z Janovic nad Úhlavou, jehož dva psi v srpnu vážně pokousali šestiletého chlapce. Soudce ve věci rozhodl trestním příkazem, tedy bez hlavního líčení. S verdiktem ale nesouhlasí žalobce ani obhajoba, a tak přece jen dojde na projednání před soudem.

Soudce Jaromír Veselý uložil šedesátiletému chovateli za ublížení na zdraví z nedbalosti pět měsíců vězení s podmíněným odkladem na jeden rok. Rozsudek ale neplatí.

„Obě strany podaly proti trestnímu příkazu odpor. Případ bude soud projednávat v hlavním líčení, které je nařízené na polovinu prosince,“ uvedl soudce Veselý. Chovateli hrozí až dva roky vězení.

Nešťastná událost se v Janovicích odehrála 27. srpna. Dva němečtí ohaři tehdy přeskočili plot pozemku, dostali se na ulici a chlapce potrhali na celém těle. Pustili ho, až když jednoho ze psů zastřelil policista.

Vrtulník tehdy dítě transportoval na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice.  Chlapce tam pobyl několik týdnů. Bojoval s těžkou infekcí, absolvoval mnoho bolestivých převazů a také plastickou operaci. V budoucnu ho zřejmě čekají ještě další. 

Nejhorší rány měl podle maminky na nohou a na zadečku, pokousanou měl ale celou spodní část těla, ruku i krk (o léčbě pokousaného chlapce čtěte zde).

,