Muž ukradl v Německu BMW a ujížděl s ním do České republiky. Policisté ho...

Muž ukradl v Německu BMW a ujížděl s ním do České republiky. Policisté ho zadrželi v Domažlicích, kde naboural tři auta. | foto: Policie ČR

Zloděj vezl auto přes hranici obsazenou policií, naboural další tři vozy

  • 4
Špatný den na krádež auta si vybral třiadvacetiletý cizinec. V Německu odcizil BMW a ujížděl před policisty do Čech. Na hranici ale zrovna probíhalo cvičení příslušníků bezpečnostních sborů, kteří zloděje začali okamžitě pronásledovat.

Třiadvacetiletý cizinec ukradl černé BMW v pátek. Nejprve jej pronásledovali němečtí policisté, poté se k nim v rámci přeshraniční spolupráce přidaly i policejní hlídky z Domažlic.

Na bývalém hraničním přechodu Lísková, kam cizinec s kradeným vozem přijížděl, probíhalo dvoudenní cvičení příslušníků bezpečnostních sborů zaměřené na fiktivní nařízení vlády o znovuzavedení kontrol na ochranu vnitřní hranice.

„Policisté prováděli běžnou kontrolu vozidel, když zaregistrovali rychle jedoucí vozidlo z Německa a za ním služební vůz německé policie se zapnutým výstražným a rozhlasovým znamením,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Český policista dával zloději v autě od krajnice pokyn k zastavení, ten ale na výzvy nereagoval a ujížděl směrem na Domažlice,“ popsala Brožová.

V domažlické ulici Masarykova, kde se právě rekonstruuje vozovka, začal zloděj předjíždět pomalu jedoucí kolonu aut. „Nemohl se ale zařadit před vozidla, která předjížděl, a bočně narazil do předjížděného audi,“ přiblížila mluvčí.

Šofér ve zběsilé jízdě pokračoval dál a narazil ještě do předjížděného volva a protijedoucího Fordu Focus. Poté už ho policisté zadrželi.

„Na vozidle audi byla škoda vyčíslena na 30 tisíc korun, na volvu vznikla stotisícová škoda, na fordu je škoda 20 tisíc korun a na BMW 500 tisíc korun,“ vypočítala Brožová.

Na mladého cizince byl vydán evropský zatýkací rozkaz a v současné době se nachází v předávací vazbě.