Kriminalisté zadrželi třicetiletého cizince, který na velikonoční pondělí...

Kriminalisté zadrželi třicetiletého cizince, který na velikonoční pondělí zranil tři krajiny. | foto: Policie ČR

Cizinec na ubytovně zaútočil na tři krajany, praštil je lahví a pořezal

  • 10
Kriminalisté zadrželi a obvinili třicetiletého cizince, který na ubytovně v Plzni zranil své krajany. Opilý Moldavan na Velikonoční pondělí praštil jednoho z kamarádů lahví od alkoholu do hlavy a pořezal ho střepem, tím pak zaútočil i na jeho manželku a na dalšího spolubydlícího.

Po bitce cizinců na ubytovně v Bezručově ulici skončili v nemocnici tři lidé. Dva muži utrpěli lehčí zranění, žena středně těžké zranění. 

Podle policie třicetiletý cizinec popíjel na Velikonoce se svými krajany. V odpoledních hodinách se ale oslava zvrtla, přátelé se začali hádat a Moldavan na své kamarády zaútočil. 

„Ze stolu sebral skleněnou lahev od alkoholu a udeřil s ní jednoho z mužů do hlavy,“ popsala incident policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Zraněného muže začala bránit jeho manželka, kterou agresor pořezal na krku rozbitou lahví, ze které zbylo jen hrdlo zakončené ostrými hroty. 

Tím ale řádění opilce neskončilo. „Opětovně zaútočil na již zraněného muže a na dalšího ze spolubydlících, který ho chtěl zastavit,“ dodala mluvčí. Všichni tři poškození byli po řádění agresora pořezaní sklem.

Útočník z místa utekl. Kriminalisté ho po několika hodinách vypátrali a zadrželi. Obviněný je nyní ve vazbě, bude se zpovídat z těžkého ublížení na zdraví a z pokusu o ublížení na zdraví.