Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Fenka utekla v Praze majiteli, metrem a vlakem dojela až do Pardubic

  • 75
Z Prahy až do Pardubic cestovala sama fenka kokršpaněla, která utekla svému pánovi. Svezla se metrem a pak nastoupila do vlaku. Zpět domů se vrátí díky tomu, že měla na obojku telefonní číslo svého majitele.

Dobrodružná cesta rezavé psí cestovatelky začala ve středu v hlavním městě, kde ji na ulici vylekalo auto. Podle všeho nebyla na vodítku, a tak se dala na útěk.

„Vystresovaná prý skočila do metra a na Smíchově pak nastoupila do vlaku směr Pardubice,“ řekla mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová.

Zvířete si však ve vlaku všimli členové ostrahy a informovali pardubické strážníky. Na hlavním nádraží v Pardubicích si pak fenku vyzvedl pracovník odchytové služby městské policie.

„Díky telefonnímu číslu, které měla fenka na obojku, hlídka rychle kontaktovala jejího majitele a oznámila mu, že má mazlíčka v Pardubicích,“ popsala Uskobová.

Majitel měl štěstí v neštěstí, protože v Pardubicích má známou, která fenku od strážníků převzala a mohli se tak spolu domluvit na dalším postupu. Bez telefonního čísla na obojku by bylo setkání majitele a jeho psí kamarádky minimálně ztížené, ne-li nemožné.

„Nejlepší způsob, aby se ztracené zvíře vrátilo co nejdříve k majiteli, je napsané telefonní číslo na obojku, jako tomu bylo v tomto případě,“ podotkl strážník pardubické městské policie Pavel Antoch, který se odchytem zvířat zabývá už přes dvacet let.