Zmlátili mi kamaráda, volal muž policii. Brutálně ho přitom napadl sám

  • 1
První případ pokusu o vraždu v letošním roce vyšetřují pardubičtí kriminalisté. Hlavního podezřelého, který se zprvu vydával za svědka, už mají. Stal se jím o devět let starší známý oběti, který ke zraněnému volal pomoc.

„Je to dosud nejzávažnější případ, který se v Pardubickém kraji v letošním roce stal,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Maturová. 

V sobotu kolem půl třetí odpoledne volal na tísňovou linku 158 muž, že v Pardubicích našel zmláceného kamaráda. 

„Zraněný ležel v blátě, podle jeho slov dýchal, hýbal se, ale potřeboval lékařskou pomoc,“ řekla Maturová. 

Policisté zraněnému poskytli první pomoc a předali ho zdravotnickým záchranářům. Napadený byl ohrožený na životě, utrpěl vážné poranění hlavy, které si vyžádalo operativní zákrok lékařů.

Z jednašedesátiletého oznamovatele se postupem času stal podezřelý, který se k napadení dvaapadesátiletého kamaráda částečně přiznal. „Fyzickému útoku měl podle jeho slov předcházet vzájemný konflikt,“ řekla Maturová.

Jak uvedla, podezřelý nebyl v budově policie v tomto postavení poprvé. Má bohatou trestní minulost, v rejstříku trestů mu nechybí výčet majetkových ani násilných činů.

Nyní je obviněný ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Když mu soud prokáže vinu, může dostat 10 až 18 let vězení.