Zajištěné střešní nosiče pro přepravu kol.

Zajištěné střešní nosiče pro přepravu kol. | foto: Policie ČR

Policista vyrazil ve volnu na ryby. Místo kapra chytil zloděje

  • 4
Relaxace při rybaření v době volna se pro policistu z Pardubic proměnila v pracovní nasazení. Místo kapra totiž chytil zloděje.

Policista seděl v sobotu ráno v poklidu se svým kamarádem u břehu vodní plochy v Polabinách a čekal, až ryby zaberou. Náhle však zahlédl muže projíždějícího na kole se střešními nosiči pro přepravu kol.

„Jelikož věděl, že se v posledních měsících staly terčem zlodějů, rozhodl se cyklistu oslovit. Jenže ten se dal na útěk,“ popsala pardubická policejní mluvčí Eva Maturová. 

Policista se tak ihned prokázal slovním prohlášením ,Policie, jménem zákona´ a začal ho pronásledovat. Pomohl mu i jeho kamarád, podezřelého zadrželi a předali v ten den sloužící hlídce.

Při výslechu kriminalisté postupně začali odhalovat, že stejná osoba se na cestu pro střešní nosiče nevydala poprvé. Třiačtyřicetiletý muž se přiznal k celkem 10 případům, kde se škoda po sečtení odcizených a poškozených přepravních nosičů vyšplhala na částku dosahující téměř 50 tisíc korun.

„Navíc se ukázalo, že muž byl  za přečin krádeže v posledních třech letech už odsouzen Obvodním soudem Praha 8 k podmíněnému trestu odnětí svobody s dohledem na 12 měsíců s podmínkou trvající do září roku 2022,“ dodala mluvčí.