Kvůli nákupu za 205 korun utekl oknem. | foto: MP Pardubice

Zloději podrazili nohu a zamkli ho v technické místnosti, rozbil okno a utekl

  • 12
Duchapřítomně zareagovala prodavačka obchodního domu v Pardubicích na Dubině, která podrazila nohu prchajícímu zloději. Muže, který chtěl ukrást potraviny za 205 korun, pak pracovníci prodejny zamkli v technické místnosti. On ale židlí rozbil okno a utekl, na místě však nechal svůj mobil.

Zloděj začal utíkat před ostrahou obchodu, ale zastavila jej prodavačka, která mu nastavila nohu a poslala jej k zemi. Muž se však okamžitě začal ohánět injekčními stříkačkami a hrozil jejich použitím.

„Chtěl ukrást kávu, čokoládu, máslo a olej. Celkem asi za 205 korun, ale těch konfliktů se zákonem už měl víc,“ uvedl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

Ti na místo vyrazili poté, co ostraha obchodu muže zavřela v technické místnosti. Do příjezdu hlídky však zloděj stihl židlí rozbít okno a utéct.

„Na místě ale nechal svůj mobilní telefon, který jsme předali Policii ČR,“ řekl Sejkora. „Zkusili jsme ještě projet okolí a najít ho, ale neúspěšně. Mobil je každopádně v dnešní době snad docela dobrá stopa,“ dodal.