Zloděj se dostal do auta s pomocí rozbitého okna na straně spolujezdce.

Zloděj se dostal do auta s pomocí rozbitého okna na straně spolujezdce. | foto: Městská policie Pardubice

Zloděj se vloupal do auta těhotné ženě, viděla ho ale projíždějící řidička

  • 8
Všímavá řidička v Pardubicích pomohla při dopadení zloděje. Při jízdě Sezemickou ulicí spatřila muže, který se podezřele pohyboval v blízkosti zaparkovaného auta. Krátce na to uslyšela ránu, což jí nedalo a na místo se vrátila.

„Viděla, jak muž cosi bere z auta a utíká pryč. Žena okamžitě zavolala na městskou policii. Hlídka byla na místě během minuty a okamžitě začala po muži pátrat,“ uvedla mluvčí Městské policie Pardubice Lucie Klementová.

Muže odpovídajícího popisu strážníci zastavili v Husově ulici. „Jelikož měl u sebe, jak kabelku s doklady poškozené osoby, tak i kladívko na rozbíjení skel, neměl snahu jakkoliv zapírat a k činu se přiznal,“ řekla Klementová.

Strážníci předali zadrženého zloděje státní policii a také uklidňovali ženu, jejíž vozidlo vykradl.

„Čtyřicetiletá žena byla ve vysokém stupni těhotenství a byla z celé události silně rozrušená a plakala. Strážníci ji uklidnili a pomohli se všemi nezbytnými úkony včetně zjištění škody u autorizovaného prodejce, jelikož podezřelý muž rozbil okénko u spolujezdce,“ dodala mluvčí, která zároveň vyzdvihla všímavost svědkyně i její pohotovou reakci.