Nastražená otrávená návnada může mít různou podobu. (Ilustrační snímek)

Nastražená otrávená návnada může mít různou podobu. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Pes pozřel uzeninu s jedem na krysy, radnice varuje před travičem

  • 10
„Varujeme před travičem psů v Hylvátech!“ Taková výstraha visí na webových stránkách města Ústí nad Orlicí. Podle ní travič psů řádí v městské části Hylváty, v oblasti U Tří mostů. Klade otrávené návnady na veřejné prostranství, vhazuje je i do zahrad rodinných domů.

„Doporučujeme majitelům psů, aby dbali zvýšené opatrnosti při venčení, nejlépe drželi své psy na vodítku. Majitelům rodinných domů doporučujeme prohlížet pozemky. Dbejte také opatrnosti při hraní malých dětí na sídlištích v Hylvátech. Podezřelé předměty hlaste městské policii na číslo 156,“ uvádí vedoucí odboru životního prostředí Tomáš Kopecký.

Oznámení město vyvěsilo z preventivních důvodů.

„Máme nahlášený jeden případ možného pokusu o otravu psa jedem na krysy. Současně nemáme evidované žádné jiné podezřelé úmrtí psa ani jiného domácího zvířete. Případ je dosud v šetření,“ upřesňuje velitel Městské policie Ústí nad Orlicí Martin Faltus.

Podle Kopeckého se majitel otráveného psa o případu zmínil sousedovi, který našel na zahradě kus uzeniny posypaný modrou krystalickou látkou. Ta je nyní uchovávána v chladu jako důkazní materiál pro případ, že se bude případ řešit jako týrání zvířat.