Srážka vypadala hrozivě. Vyžádala si dva zraněné, kteří byli převezeni na ošetření do nemocnice. | foto: Drážní inspekce

V České Třebové se srazily nákladní vlaky, jeden projel přes zákaz

  • 43
Časně ráno se v České Třebové srazily dva nákladní vlaky. Škoda je téměř čtyři miliony. Podle informací policie byli po nehodě převezeni do nemocnice k ošetření dva muži. Osobní dopravu nehoda neovlivnila.

„Nákladní vlak v České Třebové projel odjezdové návěstidlo zakazující jízdu a najel zezadu do dalšího nákladního vlaku,“ popsal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal nehodu, která se stala pět minut po čtvrté ráno.

Škody jsou předběžně vyčísleny na téměř čtyři miliony. 

„Škoda na vlaku, který nedovoleně projel odjezdové návěstidlo je 2,5 milionu a na předním vlaku 1,2 milionu korun. Na zbývajících 250 tisíc byla vyčíslena škoda na trati,“ upřesnil Drápal.

Po srážce vykolejila lokomotiva vlaku, který nedovoleně projel odjezdové návěstidlo. Zůstala přitom převrácená na pravém boku. Její dva vagony byly poškozeny. Posádku lokomotivy pak museli ošetřit záchranáři.

"Dvě osoby jedoucí v nákladním vlaku byly transportovány k lékařskému ošetření do nemocnice. Jejich kolega a strojvedoucí ze stojící nákladní soupravy naštěstí žádné zranění neutrpěli. Dechová zkouška na alkohol byla u obou strojvedoucích s výsledkem negativním," uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Následkem srážky utrpělo újmu rovněž pět vozů předního nákladního vlaku.

Jak dlouho potrvá oprava kolejí zatím není známo. Podle prvotních informací měla po srážce dokonce vzplát lokomotiva, ale zprávy o požáru Drážní inspekce po šetření na místě vyloučila.

„Na osobní dopravu nehoda vliv neměla,“ doplnil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Iliáš.

,