Řidič se hnal Bohdančí 130 km/h, těsně míjel kamiony a podjížděl zprava

  • 120
Řidič pod vlivem drog ujížděl policistům v Lázních Bohdaneč až stotřicetikilometrovou rychlostí, hlídce se ale nakonec podařilo jej zastavit a zpacifikovat.

Ujíždějící řidič červené Fabie, která ještě nedávno patřila Oblastní charitě Nové Hrady, si vůbec nedělal starosti s hustým provozem.

Ohrožoval auta jedoucí v protisměru, jen těsně se vyhýbal kamionům, jiné vozy podjížděl a několikrát jel přes plnou čáru. Bohdančí se pak prohnal rychlostí až 130 km/h.

„Chtěli jsme řidiče zastavit v Semtíně při běžné dopravní kontrole, ale šlápl na plyn a začal ujíždět,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že hlídce se nakonec podařilo řidiče zablokovat a donutit jej vystoupit z vozu.

Provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní, jednatřicetiletý muž byl však pod vlivem drog. „Měl pozitivní test na amfetamin/metamfetamin,“ dodala Janovská.

Při kontrole dokladů navíc policie zjistila, že zhruba dvě hodiny před nimi už toho samého muže zastavovala městská policie. „Již v tu chvíli byl pozitivní na drogy, strážníci mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu, ale z toho si muž nic nedělal,“ řekla Janovská. Obě události policie předala správnímu orgánu.