Pohřešovaný šéf orlickoústeckého Klubcentra Karel Pokorný.

Pohřešovaný šéf orlickoústeckého Klubcentra Karel Pokorný. | foto: Policie ČR

Šéf kulturního centra zmizel pár týdnů před tradiční poutí

  • 3
Do tradiční pouti v Ústí nad Orlicí zbývají tři týdny a šéf Klubcentra Karel Pokorný, který má celou akci na starosti, je nezvěstný. Od neděle o sobě nepodal žádnou zprávu.

Kolegové z orlickoústeckého Klubcentra a rodina devětapadesátiletého úředníka na svého šéfa čekají od pondělí zatím marně. Muž o sobě nepodal žádnou zprávu a jeho telefon je nedostupný.

„Námi hledaný muž je vysoký asi 178 cm, střední postavy s delšími prošedivělými vlasy. V dolní čelisti mu chybí jeden zub.Tvář kryje středně dlouhý plnovous,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Zeman.

Na sobě měl Pokorný údajně v době odchodu zelenou látkovou košili s dlouhým rukávem, tmavými knoflíky a náprsními kapsami na obou stranách, dále dlouhé rifle, které prý nosí ohrnuté nad kotníky. Na nohou byl měl mít obuty černé kotníkové ponožky a tenisky modré barvy.

Pohřešovaný se léčí s astmatem a vysokým krevním tlakem.

Muž podle informací MF DNES špatně zvládal stres. „Sám říkal, že je toho na něj moc. Vytvářel si na sebe tlak a stresoval se,“ řekl redakci člověk znalý situace, který si nepřál být jmenován.

Přípravu 93. Ústecké staročeské pouti a další úkoly nepřítomného ředitele městské organizace na sebe zatím vzal starosta Petr Hájek. Ten o důvodech zmizení ředitele nechtěl spekulovat.

„Je to hodně citlivá věc. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Stížnosti o nespokojenosti s jeho prací jsem na stole neměl,“ řekl Hájek.

Šéfa městské firmy nedávno hledali i v Olomouci. Více než měsíc tam pohřešovali Miroslava Petříka, v době zmizení vlivného radního za ČSSD, který byl mimo jiné i ředitelem technických služeb města.

„Starosti spojené s aktuálním zdravotním stavem některých blízkých, s projevy vlastních zdravotních problémů a určitého vyhoření ve mně vyvolaly přesvědčení, že nezvládnu všechny záležitosti pracovní a rodinné vyřešit tak, jak bylo mé okolí zvyklé,“ napsal Petřík v prohlášení po návratu. Mezitím přišel o místo v městské firmě i na kandidátce pro komunální volby.