ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR Svitavy

Dva elektrikáře z ČEZ zasáhl proud z vedení 35 tisíc voltů, jsou v nemocnici

  • 189
Dva pracovníky energetické společnosti ČEZ v pondělí dopoledne vážně zranil elektrický proud. Událost se stala v Řetové na Orlickoústecku. Oba muži jsou v nemocnici.

„Na místě jsou kriminalisté, kteří prověřují, co se stalo. Podle prvotních informací pracovníci energetické firmy prováděli údržbu elektrického vedení v horní části sloupu. Pracovali z vysokozdvižné plošiny a došlo k popálení,“ sdělila v pondělí policejní mluvčí Markéta Janovská.

„Dostali zásah 35 tisíc voltů,“ řekl mluvčí záchranné služby Aleš Malý.

Jednoho ze zraněných, kterého záchranáři resuscitovali, transportovali letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Hradci Králové. 

Druhý pacient má popáleniny po celém těle a druhý vrtulník ho přepravil  do brněnské nemocnice.

„Poskytovali jsme součinnost záchranářům při přistávání dvou vrtulníků,“ řekla k zásahu mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Oba muži byli zaměstnanci skupiny ČEZ. Podle mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárky Lapáčkové Beránkové pracovali na opravě vedení velmi vysokého napětí. 

„Vše vyšetřuje policie, více se k celé události nebudeme vyjadřovat,“ řekla Lapáčková Beránková.

Podle úterních informací je stav muže hospitalizovaného v Brně vážný, ale stabilizovaný. Informace o druhém muži redakce portálu iDNES.cz zjišťuje.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz