Jízda mladíka ukradeným vozem skončila po střetu s dalším vozidlem na...

Jízda mladíka ukradeným vozem skončila po střetu s dalším vozidlem na podezdívce zábradlí v Prachovicích na Chrudimsku. | foto: Policie ČR

Mladík bez řidičáku sebral známému klíče od auta, záhy smolně naboural

  • 6
Devatenáctiletý mladík z Chrudimska, který nemá řidičský průkaz, si minulý týden na návštěvě u svého známého bez dovolení vzal klíče od jeho auta a vyrazil na vyjížďku. Jeho cesta skončila nehodou, když mu řidička v křižovatce nedala přednost.

Mladík ve voze Renault Laguna dojel až na křižovatku v Prachovicích, kam přijížděl po hlavní silnici.

Řidička vozidla Renault Megane Scenic mu ale nedala přednost a mladík ve snaze zabránit srážce najel do protisměru. Přesto se vozidla střetla.

„Renault Laguna narazil do oplocení, sloupku telefonního rozvaděče a betonové podezdívky přilehlého zábradlí. Z místa dopravní nehody muž utekl, možná z obav, že nevlastní řidičský průkaz. Po chvíli se na místo vrátil,“ popsala policejní mluvčí Renata Štěpánková.

Při nehodě vznikla škoda ve výši 80 tisíc korun. Podle policistů ji mladík  nezavinil, ale vzhledem k tomu, že auto řídil bez vědomí vlastníka je podezřelý z neoprávněného užívání cizí věci, za což mu hrozí až dva roky vězení. Také nejspíš dostane pokutu za přestupek, protože usedl za volant bez řidičského oprávnění.