Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Chceme méně nehod, hájí hon na pardubické cyklisty ředitel strážníků

Nový ředitel pardubické městské policie Rostislav Hübl vstoupil do úřadu akcí, která se mnoha lidem nelíbí. Strážníci se zaměřili na cyklisty, kteří údajně ohrožují provoz i zdraví lidí. Ředitel to nepopírá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LL

L49i53b73o50r 33L34a73m69m60r

30. 7. 2013 17:41

Jo ale jedním metrem! Přes přechody kličkovat  mezi chodci a vymáhat si přednost na bicyklu,to je vrchol!!  A NYNÍ PERLIČKA:  Jedu autem před týdnem z Pard. na Bohdaneč a hned za ozn. konec obce (u pomníčku) jede cyklista tak asi třicátník k Pardubicím po této frekventované silnici. Zbržduje tak trolejbus i kamiony aby nespadl pod kola a nejlepší na tom byla skutečnost že to vše vidí strážníci ze dvou jedoucích aut ve stejném směru!!..a jaká to náhoda 8-o Policie státní v Octávií a Městská z Bohdanče ve své  "americe" v těsném závěsu. Myslíte si že by přibrzdili a do megafonu ve voze slušně domluvili cyklistovi aby se odebral na draze vybudovanou cyklostesku? Tady nejde už jen o zdraví toho sebevraha, ale při 90ti km rychlosti  a silném provozu tu nemusí chudák řidič myslet na to, že se tu nejezdí po stezce ale nyní kličkuje mezi kamiony pod "dohledem" dokonce obou  POLICIÍ;-€

0 0
možnosti
RV

To už je jak na Nově, opravdu objektivní názor koukám získáváte jen od důchodců

3 0
možnosti
JV

No, hodně cyklistů jezdí jak, jak to jenom napsat slušně. Nedávno jeden při stání na červenou přijel po mé pravé straně a když jsem se rozjel, tak mi vjel před auto protože on odbočil doleva. Bez jakékoliv výstrahy, ukázání, navíc vlevo byl zákaz odbočení - vyústění jednosměrky. A cyklisté na přechodech pro chodce- Pardubická specialita, o tom snad nemá cenu ani psát.

0 0
možnosti
RJ

No, jsem zvědavej, jestli si policisté taky pohlídají chodce, kteří se promenádují po cyklostezkách. Pardubice machrují, kolik kilometrů cyklostezek mají. Ale část z nich nejsou klasické cyklostezky, nýbrž chodník rozdělený bílou čarou na dvě části - jednu pro chodce, druhou pro cyklisty (namátkou chodník/cyklostezka z Karloviny podél rychlodráhy na nádraží). Někde ani tento kočkopes rozdělený čarou není (u Maťáku)... Pak je běžné, že se chodci motají cyklistům pod kola a obráceně.... ten kočkopec u rychlodráhy ještě jde - moc lidí tam nechodí a je to oddělený bílou čarou.... Ale u Maťáku a na mostě přes Chrudimku, tam je to hodně nebezpečný. Chodců i cyklistů hodně, zvlášť most celkem úzkej..... Tam se brzo něco staně a až tam nějakej rozjetej cyklista najede do malýho dítěte, jsem moc zvědavej, jak se to pak bude řešit, resp. kdo bude vyníkem nehody..... Já tam jezdním na kole každej den a podle situce jedu buďto úplně krokem, nebo z kola radši slezu.... Ale je dost takových, kteří to tam na kole valí hlava nehlava.....

3 0
možnosti
Foto

Není u toho mostu značka "cyklisto, sesdni z kola"?

1 2
možnosti
ZT

nejen jako cyklista, ale i ridic auta, ci motorky uvedene aktivity vitam...na druhou stranu nechapu, ze v CR mame dve organizace delajici totez mame tu dopravni policii statni, a pak tu mame MP, ktera jim do toho fusuje. Pral bych si, aby se MP vice venovala poradkove sluzbe´na kterou je primarne urcena. Ono to skutecne vypada, ze MP z vetsi casti vykazuje spise dopravni agendu, nez tu poradkovou...

3 0
možnosti
MN

pamatuju doby, kdy jsem jako dítě, cca kolem 12-13let a výše, jezdil po chodníku na kole, a každý důchodce po mě řval, co dělám na kole na chodníku...tak proč je to dnes běžná věc?

Stezek je dost, tam kde nejsou se jezdí po silnici..o co tedy jde? Je vážně supr když cyklista jede po silnici a švihne vám to před autem na přechod, aby nemusel stát v křižovatce apod....

Nějaká pravidla tu jsou, tak nechápu proč má každý problém s jejich dodržováním, a pak se ještě cítí o to víc dotčen, když to postihne zrovna jeho a začne vyprávět o tom, jaká je to buzerace a že MP by měli dělat něco jinýho :-)

na chodníku pochopím malé děti na tříkolkách nebo na kole, kteří se učí jezdit...

3 0
možnosti
FS

Tak já to teda švihnu na chodník, když za mnou jede kolona aut a mají problémy mne předjet. Anebo chceš jet za mnou patnáct-dvacet třeba čtyři kilometry? Mohl bych Ti vyhovět, ale spokojen bys asi nebyl.;-D

2 2
možnosti
JM

J40a91n 28M75a86t21ú45š

28. 7. 2013 5:56

Tomu se říká z bláta do louže. Místo jasné koncepce, tyto podivné aktivity.

2 0
možnosti
MN

Cyklisté skutečně velmi ohrožují provoz i zdraví lidí. Tuto aktivitu pardubických strážníků velmi vítám jako chodec i jako řidič. R^ Kéž by si na cyklouny došlápli i jinde v ČR.

5 3
možnosti
JZ

Výňatek ze Zákona o přestupcích č. 200/1990 Sb.

§ 2.

odst. 2) Přestupkem není jednání, jímž někdo odvrací

a) přiměřeným způsobem přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný zákonem nebo

b) nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému zákonem, jestliže tímto jednáním nebyl způsoben zřejmě stejně závažný následek než ten, který hrozil, a toto nebezpečí nebylo možno v dané situaci odvrátit jinak.

. Zájem chráněný Silničním zákonem je plynulost a bezpečnost silničního provozu. Takže přestupkem není jízda po chodníku, pokud by jízda po silnici byla nebezpečnější, než jízda po chodníku. Taková situace na silnicích a chodnících bývá v našich podmínkách hodně častá. Však dle úvodního článku samotná jízda na kole po chodníku ani v Pardubicích pokutována nebývá. Jízdu na kole po přechodě pro chodce však asi dle §2 Zák. 200/1990 neokecáte. Tady třeba fakt sesednout a přes přechod přejít pěšky, ale lze okecat, pokud je na silnici hustý provoz a chodník vedle silnice je prázdný nebo poloprázdný. Tady možno tento paragraf uplatnit, ale přednost na chodníku má chodec, který nesmí být na chodníku cyklistou omezován nebo dokonce ohrožován. To byste potom nesplnili podmínku vyplývající z písmene b.) tohoto paragrafu.

1 3
možnosti
MB

Když to vezmu doslova, tak mohu například na skútru jet přiměřenou rychlostí po chodníku?8-o

2 2
možnosti
JZ

J38a87n 48Z66e80l20e98n56k63a

27. 7. 2013 14:32

Je to jednoznačně buzerace. A další důkaz zbytečnosti městské policie jako instituce. Ať se jde ten nový fašista ve vedení vycpat. Když tolerují rozumnou jízdu po chodníku, tak snad můžou tolerovat i rozumné přejetí přes přechod, ne?

Pro šikanované Pardubičáky mám jednu radu. Prostě se městské policii nepodřizujte a pokuty neplaťte a odmítejte. Vždy důsledně trvejte na tom, aby vám strážník dokázal společenskou nebezpečnost. Jsem si jist, že mu to bude dělat problémy. A ve správním řízení se pak omlouvejte, nedostavujte a odvolávejte a odvolávejte. A časem bude přestupkové oddělení tak zahlceno těmito bezvýznamnými a malichernými případy, že to stejně nestihnou v záákonné jednoroční lhůtě projednat. A velice rychle toho nechají.

6 3
možnosti
JK

J73o32s50e98f 93K83l72a15t

27. 7. 2013 14:40

Takže jinými slovy ten člověk říká,že zákony se musí dodržovat,ale zase ne tak úplně

3 2
možnosti
  • Nejčtenější

Mrtvolu vařili tři hodiny. „Byly to čtyři kýble kostí a čtyři tkání,“ řekl muž

15. dubna 2024  6:30,  aktualizováno  16:15

Dva muži, kteří dnes předstoupili před Krajský soud v Hradci Králové, odmítli obvinění z vraždy...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Cyklista u Chocně zemřel na lesním trailu, jeho tělo leželo u jedné z překážek

15. dubna 2024  17:14

Lesní cyklookruh u Chocně na Orlickoústecku se stal o víkendu osudným pětatřicetiletému cyklistovi....

Pardubice - Třinec 1:2. Obhájci se vezou na vítězné vlně, znovu zářil Kacetl

16. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:35

Třinečtí hokejisté navázali na povedené výsledky z posledních zápasů a úspěšně vstoupili i do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Za vraždu a uvaření mrtvoly nelze žádat doživotí, může za to slovíčko v posudku

17. dubna 2024  16:47

Jaký význam může mít jedno slovo ve znaleckém posudku, ukazuje další vývoj v případu bestiální...

Kraj chce, aby parkovací domy v areálu nemocnice postavil soukromník

18. dubna 2024  16:28

Ve stísněném areálu Pardubické nemocnice by měly vyrůst dva parkovací domy. Kraj chce, aby vznikly...

Podvodníci chtěli po muži zaplatit 270 tisíc za clo, poslali mu falešnou fakturu

18. dubna 2024  14:05

S nezvyklou taktikou přišli podvodníci, které zastavili až celníci. Zaznamenali totiž případ, kdy...

Autobus zezadu narazil do náklaďáku, čelní sklo se rozbilo o korbu

18. dubna 2024  13:08

S lehčími zraněními vyvázli řidič a dvě cestující v linkovém autobusu, který se dnes dopoledne na...

Divočina v Děčíně na úvod i v závěru. Ústí dál válcuje Pardubice

17. dubna 2024  21:12,  aktualizováno  23:36

Ústečtí basketbalisté potvrdili roli favorita i ve druhém utkání čtvrtfinále ligového play off a v...

Advantage Consulting, s.r.o.
SPECIALISTA NA VÝROBNÍ PROJEKTY - NÁSTUP IHNED!

Advantage Consulting, s.r.o.
Pardubický kraj
nabízený plat: 42 000 - 60 000 Kč