Žena se před rozzuřeným mužem zamkla v autě. Ten si lehl pod kola, aby nemohla ujet.

Žena se před rozzuřeným mužem zamkla v autě. Ten si lehl pod kola, aby nemohla ujet. | foto: Playtvák

Opilý partner škrtil ženu za volantem, nespasil ji ani útěk do pole

  • 3
Velikonoční pondělí mělo dramatickou dohru pro šestačtyřicetiletou ženu na Svitavsku. Její druh vydatně posilněný alkoholem ji za jízdy začal v autě škrtit šátkem a napadat.

„Partner využil partnerčina šátku, který měla kolem krku jako módní doplněk, pro svou agresi. Ještě za společné jízdy autem ji měl tímto šátkem škrtit a také ji měl několikrát udeřit pěstí do obličeje,“ řekl mluvčí svitavské policie Ondřej Zeman.

Žena stihla zastavit v obci Šnekov a před útočníkem utekla do pole. Násilník ji dostihl a dál ji napadal. Agresivní chování naštěstí viděla šestatřicetiletá žena, která byla v tu dobu na zahradě a přispěchala poškozené na pomoc.

Napadené ženě se podařilo útočníkovi utéct, zamknout se před ním ve vozidle a zavolat na linku 158. Odjezdu auta osmačtyřicetiletý útočník bránil vlastním tělem tak, že si lehl pod přední kola.

Přivolaná policejní hlídka vyzvala muže k dechové zkoušce. Ta ukázala 2,88 promile. Muž se i v přítomnosti hlídky nadále choval násilně a nerespektoval výzvy. Proč začal ženu napadat, zatím není jasné.

Za své chování si agresor „vykoledoval“ pouta a výlet na protialkoholní záchytnou stanici s policejní eskortou. Jeho jednání se zatím posuzuje jako přestupek.