Místo kolize skútru s osobním autem na I/37 nedaleko Pardubic (2. října 2020). | foto: PČR

Senior jel po rušné trase na skútru, zemřel po srážce s autem

  • 71
Sedmdesátiletý senior nepřežil v pátek dopoledne jízdu na skútru po hlavním tahu mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Kousek před Pardubicemi jej přehlédl a srazil osmatřicetiletý šofér hyundaie. Policie hledá svědky nehody.

Neštěstí se stalo na rychlostní silnici I/37 chvilku před desátou hodinou dopoledne.

„Osmatřicetiletý řidič hyundaie jel od Hradce Králové a přibližně jeden kilometr před Pardubicemi zřejmě přehlédl před sebou jedoucího sedmdesátiletého řidiče skútru a zezadu do něho narazil,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Motocyklistu náraz vymrštil ze silnice. Záchranáři ho s vážnými zraněními  převezli do fakultní nemocnice, kde na následky zranění zemřel. 

„U řidiče auta jsme s negativními výsledky provedli dechovou zkoušku na alkohol i test na přítomnost omamných a psychotropních látek,“ doplnila mluvčí.

Potvrdila také, že motocyklista neměl se skútrem na rychlostní silnici co dělat, jelikož stroj nedosahoval rychlosti vyšší než 80 kilometrů v hodině, jak vyžaduje silniční zákon.

„Motocyklista se tedy dopustil přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti provozu. Nicméně zatím není jasné, jak velkou roli tento jeho přestupek při nehodě sehrál, míru zavinění ze strany obou účastníků zjišťujeme,“ podotkla Vilímková.

Policisté žádají řidiče, kteří viděli nehodu nebo i samotného motocyklistu před kolizí, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo 725 871 031.