Požár ve svitavském skladu způsobil čtvrtmilionovou škodu. Mohla být vyšší,...

Požár ve svitavském skladu způsobil čtvrtmilionovou škodu. Mohla být vyšší, nebýt mimořádně rychlého zásahu hasičů. | foto: HZS Pardubického kraje

Hasiči nesli pacienta a vedle hořel sklad. Pomohl svědek na kole

  • 3
Velkou shodou okolností a také díky pohotovosti svědka se podařilo při čtvrtečním požáru skladu ve Svitavách uchránit majetek v hodnotě několik milionů korun. Zásah byl mimořádný i rychlostí příjezdu hasičů, kteří zrovna pracovali na jiném případu v sousedství.

„Byl to snad v terénu jeden z nejrychlejších zásahů v historii kraje. Hasiči měli požár pod kontrolou již čtyři minuty od oznámení na operační středisko hasičů,“ řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Požár ve svitavském skladu způsobil čtvrtmilionovou škodu. Mohla být vyšší, nebýt mimořádně rychlého zásahu hasičů.

Za výjimečně rychlý zásah mohli majitelé skladu děkovat svědkovi, který spatřil požár i hasičské auto stojící opodál.

„Ihned sedl na kolo a vyjel hasičům říci, aby všeho nechali a jeli k požáru. Ti právě snesli pacienta, kvůli kterému se v těchto místech pohybovali, předali ho zdravotníkům a okamžitě začali hasit,“ řekla mluvčí hasičů.

Oheň zasáhl umělohmotné trubky, polystyren i palety. Velmi rychlým zásahem se podařilo uchránit majetek za tři miliony korun, čtvrtmilionovou škodu plameny způsobily. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.