ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Exbrankář Dynama měl v zavřeném podniku party, opilý demaskoval policistu

  • 171
Bývalý brankář hokejového Dynama Martin Růžička se ocitl v problémech. Policie uvedla, že v jeho restauraci Na Cibulce v Pardubicích v úterý večer rozehnala večírek, který se konal i přes zákaz nařízený vládou.

Zakázaného večírku si policisté všimli kolem sedmé večer při běžné projížďce Polabinami v Pardubicích. „Viděli, že v restauraci se svítí a někteří lidé tancovali na stole,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

S policií se při prověřování situace dostal do konfliktu majitel restaurace, kterým je bývalý gólman hokejových Pardubic Martin Růžička. Podle policie bylo spolu s ním uvnitř šest nebo sedm žen, Růžička tvrdil, že jsou všechny jeho zaměstnankyněmi.

„Majitel byl vyzván k předložení občanky, což udělal, ale v nestřežené chvíli si ji vzal zpátky a už ji nechtěl policistům vydat,“ sdělila Janovská. Hlídka Růžičku několikrát upozornila, že bude předveden.

„Museli jsme použít donucovacích prostředků. Majitel se začal se bránit, policistovi strhl z obličeje roušku a z ucha mu vytrhl a poškodil příposlech radiostanice. Během toho všeho se zbytek osazenstva snažil majitele vytrhnout z rukou policie a znovu jsme použili donucovací prostředky,“ uvedla dále Janovská.

Provozní restaurace ovšem tvrdí, že policie nemá pravdu. „Nic takového se nestalo, je to trapné,“ sdělila televizi Nova, která na případ upozornila.

Růžička na místě nadýchal podle policie 1,59 promile a pod vlivem alkoholu byli i všichni ostatní. Přítomné ženy měly mezi 0,45-1,72 promile.

Majitel byl nakonec zajištěn, ale policie jej později propustila. Růžička teď musí dokázat, že se skutečně jednalo o zaměstnance, jinak mu hrozí pokuta až tři miliony korun.

Policie v terénu kontroluje, zda lidé dodržují nařízení vlády: