Pavel Rohlík

Pavel Rohlík | foto: Profimedia.cz

Šéf pardubického hokeje čeká obrat, před zápasy hraje i „Zagorka“

  • 5
Jen dva dny po zvolení předsedou představenstva HC Dynamo Pardubice uspořádal Pavel Rohlík debatu s fanoušky. Z ní vyplynulo, že hlavní trenér a zároveň generální manažer klubu věří v brzký obrat zatím dost nepovedené sezony.

Pardubičtí hokejisté se na většinu extraligových soupeřů dívají zespodu tabulky. Práce je tak na zimním stadionu více než dost. Většina z ní přitom leží na bedrech Pavla Rohlíka, hlavního trenéra „A“ týmu, generálního manažera a nově také předsedy představenstva HC Dynamo Pardubice.

„Nemám strach, že bych všechny tři pozice nezvládl. V představenstvu jsem už byl, na tom se nic nemění. Navíc se schází jen jednou měsíčně, v tom problém nebude,“ uvedl Pavel Rohlík na debatě s fanoušky, kterou klub svolal na středeční večer.

Podle šéfa klubu schůzka nesouvisela s událostmi tohoto týdne, kdy radní na pondělním jednání vyzvali Rohlíka k odstoupení, ale on se místo toho stal ten samý den na valné hromadě klubu šéfem představenstva.

„Chci komunikovat takto napřímo. Je to podle mne lepší než nějaké debaty na sociálních sítích nebo pod články na internetu,“ uvedl Pavel Rohlík, který musel čelit i několika poměrně nepříjemným dotazům. „Co říkáte na to, že radní Pardubic chtějí, abyste skončil ve funkci?“ zněl jeden z nich.

„Poměrně mě to zaskočilo, ale respektuju to. Město je jedním z akcionářů klubu a má na takový krok právo. Více se ale k tomu vyjadřovat nechci,“ uvedl manažer, který se debaty účastnil společně s útočníkem Michalem Bártou a kapitánem Tomášem Rolinkem.

Kapitán Rolinek: Na derby s Hradcem se už všichni těšíme

Není tak divu, že fanoušci se zajímali hlavně o ryze hokejové věci. Z debaty vyplynulo, že tématem číslo jedna je momentálně derby s Hradcem Králové, které se hraje už ve středu v Tipsport areně.

„Mechov musíme porazit, prostě musíme. Dlužíme jim to,“ připomněl jeden z fandů nedávný debakl z hradeckého ledu v poměru 2:8.

„Je to pro nás výjimečný zápas, to je jasné. Cítíme to napětí v hledišti i na hřišti. V Hradci mne šokovalo, kolik bylo všude policistů, uděláme pro výhru vše,“ uvedl útočník Bárta, který před sezonou přišel z Mladé Boleslavi a derby v Pardubicích tak bude hrát poprvé.

„A máte připravené nějaké pěkné choreo? My to na ledě vnímáme a pomáhá nám to,“ otočil role Rolinek a ptal se fanoušků. Po kladné odpovědi byl spokojený.

„Je to prestižní zápas. My navíc v naší situaci potřebujeme nutně body,“ připomněl aktuální bídu Rolinek, který prozradil i pár pikantností z kabiny. Jednou z nich byla například ta, jak vznikal seznam písniček, které hráčům hrají při rozbruslení před zápasem. „Hanku Zagorovou jsem na playlist dál já a další zkušení borci. Máme holt Zagorku rádi,“ pobavil přítomné Rolinek.

Příznivce, kteří debatovali se zástupci klubu zhruba hodinu, zajímalo i to, jak zbytek kabiny funguje s enklávou zámořských hráčů. Měli starost třeba o to, zda v kabině nevyrostla jazyková bariéra.

„Tak všichni hráči anglicky neumí, ale to nevadí. Hokejové pokyny jsou vlastně mezinárodní, domluvíme se,“ uvedl kapitán s tím, že nejvíce do party zapadl kanadský tvrďák Alexandre Mallet. „Ten se dokonce začal učit česky, chce co nejvíce zapadnout. Ale super jsou i ostatní kluci z Ameriky a Kanady,“ dodal Rolinek na adresu pěti spoluhráčů ze Severní Ameriky.

Poměrně málo byla řeč o momentálním umístění Dynama. Možná to bylo i proto, že fanoušci kvitovali alespoň herní vzepětí z posledních duelů. „Určitě nám není jedno, kde se nacházíme. Chceme výš a všichni na tom pracujeme. V kabině je vše v pořádku, táhneme za jeden provaz. Jde jen o to, konečně začít dávat góly, bodovat a jít tabulkou vzhůru,“ dodal Tomáš Rolinek.