Muž se z místa dopravní nehody nechal odvézt rodinnými příslušníky.

Muž se z místa dopravní nehody nechal odvézt rodinnými příslušníky. | foto: Policie ČR

Pro viníka nehody přijela hlídka domů, policistu zranil dveřmi u auta

  • 2
Do zdánlivého bezpečí domova se nechal od příbuzných odvézt dvacetiletý řidič, který v sobotu narazil do reklamní tabule v Ústí nad Orlicí. Už za hodinu si pro něj ale přijeli policisté a žádali, aby se s nimi k nehodě vrátil. To však zjevně opilý mladík odmítal.

„Ještě před převozem byl vůči policistům agresivní a při nastupování do služebního vozidla udeřil jednoho z nich zadními dveřmi do ruky, navíc jim vulgárně nadával a znečišťoval služební vozidlo,“ řekla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Policisté proto mladíka museli zpacifikovat donucovacími prostředky. Na místě dopravní nehody mu pak provedli zkoušku na alkohol, nadýchal 1,7 promile.

„Vzhledem k velkému časovému odstupu od nehody se pak podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem krve. Lékař navíc rozhodl o jeho hospitalizaci,“ podotkla Vilímková. Ošetřen musel být také zraněný policista.

Policisté nyní zjišťují, jestli mladík požil alkohol už před nehodou. Podle toho určí, z čeho se bude zpovídat.

„Prověřováním nehody dopravní policisté zjistili, že muž nevlastní řidičský průkaz. Navíc v době řízení nebyl připoután bezpečnostním pásem,“ dodala mluvčí.