Generální manažer pardubických hokejistů Pavel Rohlík.

Generální manažer pardubických hokejistů Pavel Rohlík. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí radní projednají návrh na odvolání hokejového šéfa Rohlíka

  • 19
O dlouhé krizi pardubických hokejistů se bude mluvit i na pondělní radě města Pardubice. Politici totiž dostanou na stůl návrh na odvolání generálního manažera HC Dynamo Pavla Rohlíka.

„Osobně jsem jako možné řešení krize v HC, tedy výměnu generálního manažera, neformálně navrhoval již ke konci uplynulé sezony. Nyní je na tento krok ideální čas. Musíme se o hokeji začít bavit nyní, dokud je vůbec co zachraňovat,“ uvedl radní za KDU-ČSL František Weisbauer, který návrh zpracoval.

Ten sází na to, že se v pondělí koná i zasedání vedení hokejového klubu, a navržené změny by tak bylo teoreticky možné rychle přenést do reality.

Weisbauer doufá, že jeho návrh projde a zástupci města ve vedení klubu, primátor Martin Charvát a jeho první náměstek Jiří Rozinek, předloží na zasedání představenstva body, které povedou k vylepšení úspěšnosti klubu.

„Člen představenstva s výkonnou pravomocí generálního manažera nově volený dozorčí radou bude dozorčí radou vybrán na základě výběrového řízení na tuto pozici,“ stojí v bodě číslo jedna, o kterém radní budou hlasovat.

„Rada města Pardubic doporučuje prosadit bez prodlení vyhlášení výběrového řízení na člena představenstva s pravomocí generálního manažera,“ stojí dál v materiálu, o kterém se bude jistě vést mezi politiky dlouhá debata.

I kdyby totiž radní byli jednotní a s těmito požadavky vyrukovali na zbytek vedení Dynama, musí počítat s tím, že jsou v menšině. Majoritní balík akcií totiž drží Roman Šmidberský a bez jeho souhlasu takto radikální krok projít nemůže.

Hlavu generálního manažera v posledních týdnech požadovala i část fandů, kterým vadila série porážek a sestup Dynama na poslední místa tabulky. Rohlík však už několikrát uvedl, že z boje o vzestup klubu utíkat nebude.