Z boleslavského autobusu letěly celkem tři světlice. | foto: MP Pardubice

Hokejoví fanoušci si málem zapálili autobus světlicí. A to hned dvakrát

  • 14
Fanoušci hokejové Mladé Boleslavi si v Pardubicích málem dvakrát podpálili pyrotechnikou vlastní autobus. Poprvé když přijeli na nedělní zápas, podruhé při odjezdu.

„Hned jak se otevřely dveře autobusu, vyletěla z nich světlice. Skončila přímo pod autobusem,“ přiblížil mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

Řidič dveře zase rychle zavřel a s autobusem popojel, aby vůz od hořící petardy nechytl.

„Strážníci podnapilé osazenstvo autobusu rázně upozornili, že jestli se incident bude opakovat, použijí slzný plyn. Fanoušci se pak uklidnili a přesunuli se do arény na hokejový zápas,“ řekl Sejkora.

Boleslav zvítězila 3:2 v prodloužení a rozjaření fanoušci hostů se v autobusu chopili světlic znovu. Jedna vyletěla z vozu na trávník, druhou si opilý fanoušek hodil přímo pod sebe na schody.

„Vůz se okamžitě začal plnit kouřem a světlice propálila několik koberečků,“ popsal Sejkora.

Autobus fanoušků měl na sobě motivy FK Mladá Boleslav, středočeský fotbalový klub však situaci neřeší.

„Nic takového neevidujeme. Autobus, kterým jezdí naši hráči, to určitě nebyl. Fanoušci si jej pravděpodobně pronajali v některé z boleslavských dopravních společností. Zřejmě šlo o autobus, který klub využíval v minulých letech, stále jich vídám sedm nebo osm,“ řekl mluvčí FK Mladá Boleslav Jiří Koros.

Případ dál neřeší ani policie. Pachatelé se totiž schovali v davu. „Tihle fanoušci to prostě tak dělají, pokutu nikdo nedostal. Ale je dost možné, že při příštím utkání je čekají ráznější opatření,“ poznamenal Sejkora.