Mladý řidič chtěl setřást hlídku, pak policejní auto naboural

  • 6
V honičku se zvrhla kontrola mladého řidiče audi v Pardubicích. Nejprve zastavil, ale než k jeho vozu hlídka došla, začal ujíždět. Pronásledované vozidlo se podařilo zastavit až po čtyřech kilometrech v obci Hrádek. Řidič pak ještě stihl nabourat policejní auto.

Policejní hlídka z pohotovostního a eskortního oddělení chtěla řidiče v minulém týdnu zkontrolovat v ulici Trnovská.

Ačkoli pro reagoval na modré majáky a zastavil, jakmile začali policisté ze služebního auta vystupovat, jednadvacetiletý řidič šlápl na plyn.

„Kolegové naskákali do auta, vyrazili za ním a současně informovali operačního důstojníka o pronásledování. Ve vysílačce oznámení slyšela další hlídka, která se vozidlu snažila nadjet a přes komunikaci vytvořit zátaras. Řidič si toho ale všiml a stihl se přes cyklostezku otočit a ujížděl dál,“ popsala policejní honičku mluvčí krajské police Dita Holečková.

Řidič se dostal do úzkých až v obci Hrádek, kde se další hlídce podařilo pronásledované auto předjet. Ovšem ani tam se nechtěl šofér vzdát a začal couvat, až narazil do policejního auta, které ho blokovalo zezadu. Z vozidla mu policisté pomohli za použití donucovacích prostředků.

„Jednadvacetiletý řidič nepředložil řidičský průkaz. Lustrací kolegové zjistili, že má platný zákaz řízení do července tohoto roku, což mohlo být důvodem, proč ujížděl,“ dodala Holečková s tím, že výsledek dechové zkoušky i orientačního testu na drogy byl v obou případech negativní.

Mladému muži teď hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz řízení na jeden až dva roky.

Policejní hlídky pronásledovaly řidiče z Trnové v Pardubicích až do obce Hrádek:

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz