Požár v bytě v panelovém domě v Chrudimi (7. ledna 2022)

Požár v bytě v panelovém domě v Chrudimi (7. ledna 2022) | foto: HZS Pardubického kraje

V pátém patře paneláku v Chrudimi hořelo, z bytů muselo pryč třicet lidí

  • 1
Pět jednotek hasičů v pátek odpoledne likvidovalo požár v panelovém domě Na Větrníku v Chrudimi. Z budovy museli evakuovat asi třicet obyvatel. „Několik z nich se nadýchalo kouře,“ řekl operační důstojník krajských hasičů.

„Hořet začalo v bytě v pátém patře, budova má celkem 12 nadzemních podlaží. Požár byl lokalizován v 16:33,“ uvedl hasič.

Podle mluvčí krajských hasičů Venduly Horákové bylo nutné evakuovat všechny obyvatele nad hořícím bytem, tedy od pátého do dvanáctého patra. 

„Uvnitř hořícího bytu byla jedna osoba, která se nadýchala jedovatých zplodin hoření, z bytu odešla sama, ale musela být ihned převezena do nemocnice. Z bytu zasaženého požárem hasiči zachránili kočku,“ uvedla Horáková. Ostatní evakuovaní se postupně vrátili zpět do svých bytů.

Na místo přijela výšková hasičská technika z Pardubic, další výškový žebřík a dvě cisterny přivezli profesionální hasiči z Chrudimi. Zásahu se účastnily také tři jednotky dobrovolných hasičů.

Požár zasáhl jednu místnost bytu, která kompletně vyhořela. Hasiči zkontrolovali byty sousedící s tím, ve kterém propukl požár. Příčina vzniku požáru zatím není jasná, hasičský vyšetřovatel spolu s kriminalisty bude pokračovat v práci v sobotu. Škoda byla předběžně vyčíslena na milion korun.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,